Roller Coaster Paling Menakutkan Di Dunia

Assalamualaikum, salam sejahtera semua :)

Seram sejuk tak tengok Roller Coaster ni ? Aku rasa, kalau aku naik RC ni, mahu muntah BANYAK2 KALI !!! haha

Fuji-Q Japan Highland Amusement Park telah memecahkan rekod Guinness world record yang ke 14 dengan Takabisha roller-coasternya.Terletak di kaki Gunung Fuji, roller coaster baru ini hampir 3.3 km panjang dengan dengan tujuh tingkat utama dan jalur vertikal sepanjang 141 kaki pada sudut kemiringan 121 darjah, sehingga ini menjadikan drop roller coaster paling curam di dunia.

Takabisha akan meluncur di trek dengan kepantasan 100 km sejam. Para peminat rollercoaster juga akan mengalami detik-detik di mana jantung mereka terasa berhenti ketika coaster laju turun di pegunungan.

Kos pembuatan 3.000.000.000 ¥ , Takabisha mengambil idea ini dari Mumbo Jumbo di Yorkshiree, yang memiliki lintasan vertikal 98 kaki dengan kemiringan 112 darjah.

Daya tarikan baru di Takabisha ini akan sepenuhnya terbuka kepada orang awam pada 16 Julai 2011 lalu.

nampak muka2 diorang sewaktu menaiki RC ? sungguh menakutkan >.<

Aku harap tiada siapa yang akan mati/cedera setelah menaik Roller Coaster Takashiba ini.keh3
Sekian. Peace (Y)

Sumber : Blog Serius dan Isu Hangat

9 comments:

Fidzuan Shah said...

Hahaha ..syok gilee ahh !!

srikandi cinta said...

smart lar blog ni.. hurm, sy tak pernah la plak naik roller coaster ni.. takutt. :)

Mohd Zakwan said...

Fidzuan : syok la sangat. haha

Srikandi Cinta : aku pun tak pernah jugak. btw, thanks :)

Cik Eka said...

haaa takutnyaaa..kite x penah naik RC ape2 pun..gayat..hehehe

ChocoBun said...

aku cabar kau naik :D

SheyPull said...

yer ke...nk try naik la...:)


JOM singgah blog saya nak... Lah...nie ke myvi EXTREAM tuh....

Norhisham Nordin said...

lama dah tak naik roller coaster... huhu...

Mohd Zakwan said...

Cik Eka , sama la kite :D

Choco Bun : kau naik dulu, baru aku naik :P

Mohd Zakwan said...

Shey Pull : try la ... dah la kat jepun, jauh tuuuu .hehe


Norhisham : pernah naik ke dulu ? macam mana rasanya ? hehe