Faradyable Youtube Channel-Pengalih Suara Paling Lawak Dan Kreatif

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

Suatu hari di Facebook..
"Weyh Zakwan, ce kau tengok video ni. Kalau tak lawak bagitahu aku, kalau lawak bagitahu kawan-kawan kau" (macam tagline restoran Pak Tam pulak )
"Emmm malas la, aku tengah tulis entri kat blog ni. Lepas tu nak blogwalking pulak. Lain kali la eh".
"Suka hati kau la, lain kali kau tengok eh". 
Beberapa hari kemudian baru aku layan video yang disarankan oleh kawan aku tu. Lawak?
Jangan cakap la. Memang LAWAK GILA !

Cuba korang search di youtube.com 'Faradyable' dan cubalah tonton kesemua video yang dihasilkannya. Memang korang akan gelak tergolek-golek tak pun sampai hantuk kepala. Banyak-banyak video yang dihasilkannya, dua video ini yang paling aku minat :

Temuramah bersama rooney


Kertas warna


Faradyable Youtube Channel
Faradyable Facebook Fanpage

Pandai betul si Farady (pemilik channel Faradyable) menyesuaikan ayat dengan gerak mulut yang diucapkan oleh mat saleh-mat saleh dalam video tu. Inilah namanya SENI MENGARUT :P
Peace (Y)

3 comments:

alif ismail said...

salam..thanks...

nak tukar link?? bole je..

alif ismail said...

alamak...nak amik kat mane benda tu??? alif ngatkan adress blog je...

untuk ape ye rss tu????huhu

alif ismail said...

oh ye ke... tapi banyak sgt tu 5 entry... hum...alif masukkan zaqwan kat blog link alif je k... kat situ pun dapat tahu jugak post terbaru dari zaqwan...ok??