Download Seperti Premium User di Megaupload,4shared,Mediafire,Filesonic,Fileserve dan Lain-lain

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Selalu download movie, game dan sebagainya di laman web seperti Mediafire, 4shared, Megaupload, Filesonic, Hotfile, Rapidshare, Fileserve, Wupload, Uploadstation, Megashare, Megavideo, Depositfile dan Easy-share ?
Kalau anda merupakan kaki download, semestinya anda pernah dengar kebanyakan laman web yang aku nyatakan di atas.
Kelemahan apabila menjadi Free User di laman-laman web terbabit ialah :
  • Download sangat perlahan (bergantung kepada kelajuan internet)
  • Hanya boleh download 1 file sahaja dalam satu masa
  • Kena tunggu beberapa saat/minit/jam untuk download file
  • Kena isi captcha code
  • dan bermacam lagi masalah !
Kelebihan apabila menjadi Premium User (pengguna berbayar) :
  • Download laju (bergantung kepada kelajuan internet)
  • Boleh download banyak file dalam satu masa
  • Instant download (tak payah tunggu untuk download)
  • Tak perlu isi captcha code
  • dan banyak lagi kelebihannya !
Dengan perbandingan yang aku buat di atas, semestinya anda mahu menjadi Premium User supaya masa download anda dapat dijimatkan! Tetapi, kita harus mengeluarkan sejumlah wang untuk menjadi Premium User di laman2 web terbabit.
Tidak perlu lagi membazirkan duit, ikuti tutorial ini dan anda boleh men-download file seperti Premium User hanya di laman web Mediafire, 4shared, Megaupload, Filesonic, Hotfile, Rapidshare, Fileserve, Wupload, Uploadstation, Megashare, Megavideo, Depositfile dan Easy-share :

1. Pergi ke laman web http://cbox.sfloss.net/

2. Masukkan nama anda dan klik pada profile.


3. Jika keluar seperti gambar di bawah, isi sahaja password yang anda mahukan dan tekan Save.


4. Jika keluar seperti gambar di bawah, maksudnya ada orang telah menggunakan nama tersebut. Guna nama yang lain sampailah keluar seperti gambar di langkah yang ke-3.


*Jangan lupa nama dan password supaya boleh digunakan lagi di masa hadapan.

5. Klik pada Check Link.


6. Masukkan Link Download (link asal untuk download file) ke dalam kotak yang disediakan dan tekan Check Link.



7. Nanti akan keluar kod di bawahnya. Copy keseluruhan kod tersebut dan pergi kembali ke laman utama (yang ada chatbox tu).

8. Paste kod tersebut ke dalam kotak dan klik Go.


9. Tunggu beberapa minit, nanti Admin akan balas mesej anda di chatbox dengan memberi link download yang baru. Contoh seperti gambar di bawah ni.

klik pada download untuk muat turun fail

Cuba anda bandingkan speed download di laman web seperti Filesonic dengan link download yang diberi oleh Admin cbox.sfloss.net , mana yang lebih laju? Ada perbezaan kan?
Mulai sekarang, masa download anda dapat dijimatkan !

Kalau nak sebarkan tutorial ini, jangan lupa linkkan ke blog aku. Bersusah payah aku buat tutorial.
Peace (Y)
p/s: kalau internet speed korang memang dah perlahan, jangan salahkan aku pula! hehe

2 comments:

Miss Nadya said...

nad datang sini...macam mn nak cakap ea...nanti add nad kt fb k..:)

Mohd Zakwan said...

okay Nad :)