50 Set Ikon Laman Sosial Yang Kreatif Khas Untuk Blogger[Part 1]

Assalamualaikum, salam sejahtera semua ^^

Para blogger selalunya menginginkan ikon laman sosial seperti Facebook, Twitter, Google Plus dan sebagainya untuk diletakkan di blog mereka. Jika anda tengah mencari ikon-ikon laman sosial yang menarik dan kreatif, anda berada di tempat yang betul! Di entri ini, aku akan menyenaraikan lebih 50 SET IKON LAMAN SOSIAL! Pilihlah yang mana berkenan dan sila klik pada gambar atau tajuk untuk download set ikon laman sosial tersebut.


Social Post Stamps
Social Bookmarking Icons
Page Peel – A Free Social Media Iconset
Social Bookmarking Icons
Social Media Icons
Social Bookmarking Icons
Set of Social Icons no.2
Social Bookmarking Icons
Location: Free Social Media Icon Set
Social Bookmarking Icons
Bevel Lite
Social Bookmarking Icons
3D Social Media Icon Set #1
Social Bookmarking Icons
3D Social Media Icon Set #2
Social Bookmarking Icons
Bevel Dark Social Icons
Social Bookmarking Icons
CS Social Icons
Social Bookmarking Icons
16 Social Media – Starry Site! Icons + PSD
Social Bookmarking Icons
Elegant Social Media Icons Version 2.0
Social Bookmarking Icons
Social Icons Pack +
Social Bookmarking Icons
Social Media Icons
Social Bookmarking Icons
Blue Chrome Rain Icons
Social Bookmarking Icons
Woodgrain: A Free Social Media Icon Set
Social Bookmarking Icons
Black Inlay on Steel Social Media Icons
Social Bookmarking Icons
Handycons 2
Social Bookmarking Icons
Heart v2
Social Bookmarking Icons
Drink Web 2.0
Social Bookmarking Icons
IconTexto Web 2.0 User
Social Bookmarking Icons
FreeHand ColorStroked Icon Pack
Social Bookmarking Icons
Social Media Icons
Social Bookmarking Icons
Wood Social Networking Icons
Social Bookmarking Icons
Social Media Stars Icon Set
Social Bookmarking Icons
Social 2 Duo
Social Bookmarking Icons
Hand Drawned
Social Bookmarking Icons
Zeusbox Studio » icon
Social Bookmarking Icons
Set of Social Icons no.4
Social Bookmarking Icons
Social Network Icon Pack
Social Bookmarking Icons
SocioLEGO
Social Bookmarking Icons
Simple and Smooth Complete Web Social Icons
Social Bookmarking Icons
65 Bookmarks And Social Icons
Social Bookmarking Icons
Social Icons -Knobs
Social Bookmarking Icons
Chrome
Social Bookmarking Icons
Web 2.0rigami
Social Bookmarking Icons
Social.me
Social Bookmarking Icons
Socialize Icon Set
Social Bookmarking Icons
Social Media Mini Iconpack
Social Bookmarking Icons
Nurture Social Icon Set
Social Bookmarking Icons
Heart: A Free Social Icon Set
Social Bookmarking Icons
Web 2 Icons
Social Bookmarking Icons
Free Vector Social Bookmark Icons
Social Bookmarking Icons
13 Free Social Bookmark Icons
Social Bookmarking Icons
WebDev Social Bookmark
Social Bookmarking Icons
Social Bookmark Iconset: Part II
Social Bookmarking Icons
Social Bookmark Icons
Social Bookmarking Icons
Social Web Buttons
Social Bookmarking Icons
Cheers Social Bookmark Icon Set
Social Bookmarking Icons
Function Free Icon Set
3Social Bookmarking Icons
Circle Social Bookmark Icons
Social Bookmarking Icons

Ada yang berkenan tak? Kalau tidak ada, jangan risau. Masih banyak lagi set ikon untuk laman sosial facebook, twitter dan lain-lain. Entri ini baru sahaja Part 1, masih ada lagi 1 Part yang aku akan terbitkan di masa hadapan. Selain itu, aku akan sertakan tutorial macam mana hendak pasang ikon laman sosial ini di blog anda! Sentiasalah peka dengan update-update terbaru di Blog Mohd Zakwan, hee :D
Peace (Y)
::sumber::

4 comments:

cikpjaz said...

wah comelnya ikon ni, nak curik la satu..hehehe ;D

Mohd Zakwan said...

Cikpjaz : haa, amek la mana berkenan. pastu letak kat blog ..hehe :)

Farahanis Waheda said...

zakwan ! kite pun nak jugak ! hehe acaneeee :D

Mohd Zakwan said...

acanee tu ape ?
amek la Farahanis . letak kat blog hang ..hehe :)