Trick:Chat/Email Dihapuskan Secara Automatik Selepas Dibaca Oleh Penerima

Assalamualaikum, salam sejahtera semua :)

Kali ini, aku akan ajar tutorial bagaimana hendak menghantar chat/email kepada seseorang yang kita hendaki dan selepas sahaja dibaca oleh penerima, pesanan tersebut akan dilupuskan serta-merta secara automatik ! Tutorial ini sangat-sangat lah berguna bagi mereka yang hendak menghantar pesanan rahsia dan untuk mengelakkan penerima pesanan tidak menghantarnya kepada orang lain. Tanpa membuang masa, jom follow langkah mudah ini :


2. Tulis pesanan yang anda hendak sampaikan di dalam kotok kosong.

3. Selepas itu, tik kotak pada sebelah "Notify me when this note gets read". Isi Email Address anda dan Referrence Name (letak je nama anda). Apa tujuan bagi Email Address ? Ini supaya apabila penerima sudah membaca pesanan anda, pihak privnote akan menghantar email kepada anda yang menyatakan penerima sudah membaca pesanan tersebut.

4. Klik pada Create Note.


5. Nanti dia akan bagi satu link (contoh seperti di bawah ini). Copy link tersebut dan hantar kepada email kawan anda. Selepas sahaja kawan anda klik pada link dan membaca pesanan tersebut, pesanan akan terpadam secara automatik !


Harap tutorial ini mudah untuk difahami. Apa-apa pertanyaan boleh lah bertanya di ruangan komen :)
Peace (Y)

2 comments:

Fatin Najwa said...

kire kalau org yg diberi link tu bkk? die tk kan dpt baca lah?

Mohd Zakwan said...

Fatin : tak faham la soalan kau ?