AKU TELAH MEMBELI FACEBOOK xD

Assalamualaikum dan salam 1 DUNIA :)

Start nye dari post ini, Zakwan akan sertakan Assalamualaikum dan Salam 1 dunia atas sebab-sebab tertentu .hehe (tu pun nak bagitahu ke -.-'')

Akhirnya Zakwan telah berjaya memiliki Laman Web Sosial yang popular sekarang ni yakni Facebook .
Tahu tak bile proses membida harga Facebook berlangsung ? Baru je tadi ,hehe
Percaya atau tidak , akulah yang memegang syarikat Facebook sekarang ni yang dahulunya dipegang oleh Mark Zuckerberg (silap eja ke ?lantak la :p ) !!
Aku membeli Facebook ni dengan harga RM100k ? Murah kan -.-''

Tak percaya ke aku dah beli Facebook ? Ha tengok gambar di bawah ni , itulah buktinya..

(klik untuk besarkan)

Lawak la sangat , okay, sebenarnya tujuan entri ni nak ajar korang macam mana nak edit page kat mana-mana website mengikut kehendak masing-masing.

Sebelum tu , nak buat benda ni ,mesti kena ada GOOGLE CHROME (=== Klik situ kalau nak download bagi yang tidak ada.

Dah download ? Jom tengok cara-caranya di bawah ini :

1. Pergi lah ke laman web yang korang nak edit tu, contohnya facebook.com

2. Select words/ayat yang korang nak edit , lepas tu klik kanan dan pilih 'inspect element'

contoh


3. Nanti akan keluar window macam kat bawah ni

contoh


4. Select words/ayat yang korang nak edit tu dan tukarkan lah ikut kehendak masing-masing.

Dah siap !!! Mudah dan senang je kan ?

Dah buat tu mesti anda nak Save untuk tunjuk kat rakan tauladan kan? hehe . Kacang je nak berbuat demikian .
Tekan butang 'PrtSc' kat keyboard korang tu . Butang ni selalunya terletak kat baris atas sekali .

Dah tekan 'PrtSc' ?? Sekarang buka software 'Paint' (semua komputer ada benda alah ni )
Dah bukak tu, tekan butan 'Ctrl' dan 'V' sama-sama. Nanti akan terkeluarlah page korang edit tadi. ngehehehe :)

Ada apa-apa persoalan , boleh komen di sini , Zakwan akan cuba tolong .

Jap jappppppp, tengok budak ni tendang bola masuk kotak, hebat ooo :o
Kagum aku tengok , hehe


Anugerah Tuhan budak ni , baru 1 Tahun dah hebakk maen bola, nak entri lagi lanjut mengenai budak ni ,leh KLIK SINI .

Sekian sahaja, terima kasih sudi baca :)

8 comments:

Danish Fairoz said...

HEBAT

Mohd Zakwan said...

-.- '' tu je komen kau .haha thanks XD

N said...

wah..maju giler kau wan!!!!

Mohd Zakwan said...

wahahah xD

faiz amir said...

kaw hack facebook . gile arr . hahahaha

Mohd Zakwan said...

haha banyak la hack Facebook .haha xD

fybest said...

style~~

Mohd Zakwan said...

hehe .thanks :)