Letak URL blog kat profile

Assalamualaikum

Kali ni zakwan nak ajar tutorial yang amat mudah , tapi sangat berguna buat para blogger. Walau pun kebanyakan blogger dah tahu , tapi apa salahnya kita kongsi bersama.

Tutorial yang aku akan ajar korang ialah berkenaan dengan letak link blog korang kat profile.

Yelah , macam korang dah follow blog seseorang , lepas tu mengharapkan diorang datang and follow balik blog korang. Tapi tak dapat jejak korang sebab link blog korang tak da kat profile, kan susah tu -.-‘’ (ini mengikut pengalaman sendiri,hehe)

Jadi aku akan ajar camana nak buatnya . Tengok gambar-gambar di bawah dan fahamikan lah . hehe XD

Sebelum tu , log in dulu blogger.com korang. Pastu tengok kat atas sekali tu , sebelah butang ‘dashboard’ kan ada ‘My Account’ <------- Ha , klik tu !

Sesudah tu scroll ke bawah sikit

dannnnnnnnnnnnnnn tengokkkkkkk gambarrrrrrrr sekarangggggggggggggg :D


________________________________________________________________________


________________________________________________________________________


________________________________________________________________________

Okey , sekarang dah selesai , mudah dan senang je kan ?! Tapi sangat-sangat berguna . hehe

Selain tu , ada cara lagi nak tinggalkan jejak blog korang kat chatbox/shoutmix/dan yang sewaktu dengannya. Mestilah lepas korang dah visit blog seseorang, teringin nak tinggalkan jejak supaya diorang pulak visit blog kita balik kan ? Lagi sekali, step nye mudah je. Masa korang letak link korang kat kotak ‘website’ tu kan, jangan lupa letak http://

Kalau tidak takkan ada pautan ke link korang, jadi jangan lupa letak http:// sebelum letak laman blogspot korang. Contohnya macam ni http://smileasuwant.blogspot.com

Baru orang boleh klik kat nama korang dan direct terus ke link blogspot . Mudah kan ?

Apa tunggu lagi , kepada yang belum berbuat demikian , try la . hehe

Thank you sebab sudi baca , sekian :)

3 comments:

Izamir Ridzwan said...

bgus.. harap2 lepas ni ramai yg letak link dlm profil diorang

Mohd Zakwan said...

tula pasal .hehe :)

Budak Botak said...

he3, sapa yg letak letak pasni xtau la. dah banyak kali tegur, he3...

Entry terbaru Apakah Kepuasan Berblogging Bagi Blogger?... (",)