Cara mudah untuk blog mesra SEO

Assalamualaikum

Entri ini dibuat bagi mengajar anda macamana nak mempertingkatkan ranking blog korang macam kat Search Engine seperti Google dan Bing.

Kalau dah buat ni , tak da kita punya blog straight away number 1 kat page search engine, ia akan meningkat sikit demi sikit dari semasa ke semasa kalau korang berusaha.

Seperti kita sedia maklum, budakbotak ada ajar macamana nak add keyword semua ni kat blog dia. Tapi , melalui pemerhatian aku, nampak macam susah je. So , kat sini aku akan ajar satu cara mudah nak add keyword and blog descripition supaya ranking blog anda mesra Search Engine .

Step-step nya adalah :

1. Mula-mula korang pergi sini dulu untuk buat meta tags. (klik sini)

2. Sesudah tu , nanti dia akan bagi code kan kat bawah tu ? Copy code tersebut.

3. Korang pegi 'design' pastu pilih 'edit html' . Cari code macam kat bawah ni

Dah jumpa code tersebut, paste code yang korang copy tadi SELEPAS code di atas
Contohnya seperti gambar di bawah ni :


Save template dan selesai !!

Kalau ada apa-apa pertanyaan , comment la dan aku akan cuba untuk jawab :)


4 comments:

Budak Botak said...

he3, byk cara sebenarnya. Nice info...

Entry terbaru Indahnya Matematik Bagi Orang Yang Paham... (",)

Mohd Zakwan said...

Thank you

den said...

tq zakwan, kak ros da dapat wat, kros mula2 guna yg budak botak, tapi ada space besar kat header, tu kros gune cara zakwan. trus ilang space tu. kros cume add coding dari budak botak n follow yg zakwan punye step. tqvm.

Mohd Zakwan said...

Welcome :)
selalu2 la singgah blog Zakwan untuk tutorial yang menarik.hehe xD