INTERNET FREE AT MOBILE

Assalamualaikum .

Dah baca kan tajuk ? Haaa ,terbeliak tak bijik mata wahai para pembaca ? Hahaha
Ye ke ada internet free kat handphone ? Biar betul ? Mesti korang berfikir , takkan la ada benda macam ni .sekarang semuanya berbanyar .teettt . Salah oi .ada je benda free kat dunia ni, macam minum water cooler kat tempat awam. Haha

Back to topic ,sememangnya ,memang ada pun trick untuk buat handphone korang mengakses internet secara percuma, nak tahu cara2 nak buatnya ? Tapi ,syarat-syarat di bawah harus dipatuhi terlebih dahulu :
1. Mestilah pengguna MAXIS/HOTLINK.
2. Handphone korang mestila kena ada fungsi 3G(yang kamera kecik sangat2 kat bahagian atas skrin handphone korang tu,tula die 3G).
3. Handphone kalau boleh sony ericsson yang ada fungsi 3G sebab senang nak ajar sebab aku pun guna handphone camni.nokia pun boleh .samsung,motorola tu,sory la ye. Den tak tahu tapi eden torai la .haha
4. Lepas dah tahu trick ni ,anda DILARANG SAMA SEKALI MEMBERITAHU ORANG LAIN ,DIAM DIAM CUKUP (sedangkan aku ni, bagitahu orang lain boleh pulak?hehe).

Adakah syarat-syarat di atas sudah anda patuhi ? Bagus ,kita teruskan dengan langkah yang seterusnya.

Eh jap jap, aku nak bagitahu dulu apa yang korang boleh buat setelah mengetahui trick INTERNET FREE at mobile ni :
1. Boleh mengakses laman web facebook dan lain2, pendek kat ,semua boleh .TAPI ,LIMIT NYA TAK BOLEH MELEBIHI 5MB .SEBABNYA ,MEMANG TAK BOLEH LEPAS LAMAN WEB YANG BERATNYA LEBIH DARI 5MB.
2. Anda boleh download lagu ,video ,gambar dan macam-macam lagi dengan syarat ,TIDAK MELEBIHI 5MB .bagi yang nak download lagu, boleh pegi www.bursalagu.com
Video youtube pula boleh didownload kat sini www.tubezen.mobi
3. Akses internet sepuas-puasnya tanpa kena bayar langsung! Dengan syarat ,site yang ingin dilawati tidak melebihi 5MB.

Okay ,sekarang saya akan ajar macamana nak buat nya..

Mula-mula..

Pegang handphone di tangan..

Taip *100#

Step-step seterusnya , tak boleh bagitahu kat sini .haha ,mana boleh la,open sangat ! Nanti senang-senang trick kena blok .nanti siapa yang susah ? Aku jugak.haha

Jangan risau wahai pembaca yang dikasihi sekalian, aku tetap aku menyambung step-step ni .tapi bukan di sini, kita beremel -emelan lah .hehe

Kepada yang nak tahu sambungan stepnya ,boleh email aku di zack_perymel@yahoo.com
Saya akan ajar step by step FREE OF CHARGE .hehe

Masa email tu ,nyatakan sekali model phone anda penuh-penuh untuk memudahkan aku mengajar tricknya. Contohnya macam phone aku,
sony ericsson c510

Thanks for reading :)

2 comments:

Farid Alba said...

emailkn kt aku...bdk_jahat7@yahoo.com

nset model sme mcm ko...=)

Mohd Zakwan said...

bro Farid , nanti kay... bila aku free aku Email kau Step dengan SELENGKAP2 NYA .hehe :)