Trick:Auto Poke Kawan Anda Di Facebook

Assalamualaikum, salam sejahtera semua :)

Tahukan apa itu Poke ? Poke ini boleh diibaratkan macam korang nak cakap "hello" kat seseorang. Aku selalu juga poke kawan-kawan aku di Facebook . Sekadar untuk suka-suka dan menghilangkan kebosanan di Facebok je , hehe

Trick kali ini aku akan ajar korang untuk auto-poke iaitu jika seseorang poke anda di Facebook, poke tersebut akan di balas dengan automatiknya . Jadi akan menjimatkan sedikit masa online korang , hehe .
Trick ini bersesuaian dengan browser Google Chrome dan Mozilla Firefox sahaja.
Jom ikuti langkat-langkat mudah berikut :

Untuk pengguna Google Chrome :

1. Install script auto-poke untuk browser anda di sini --> Poke All For Chrome

2. Sesudah install , nanti akan keluar mesej You Have Successfully Installed . Cuba perhatikan di sebelah kotak URL browser Google Chrome anda, ada butang Facebook di situ .

3. Klik pada butang Facebook tersebut dan tik pada kotak Autopoke .

4. Refresh page facebook anda .

5. Selesai ! Anda sudah poke semua kawan-kawan yang poke anda di Facebook !


Untuk pengguna Mozilla Firefox :

1. Install Grease Monkey dahulu dengan klik di SINI.

2. Di page Grease Monkey , klik pada Add To Firefox/Download Now . Lepas itu , akan terkeluar satu windows baru , klik je pada install .

3. Sekarang , anda perlu install javascript ini pula di browser anda --> FB autopoke 4.0


4. Sesudah install , nanti akan keluar 'Facebook' Autopoke installed succesfully . Sekarang , semua yang poke anda di Facebook telah di poke semula secara automatik :)

Harap tutorial ini senang difahami dan pada pendapat aku , senang je nak buat autopoke ini. Kalau ada apa-apa pertanyaan boleh la tanya di ruangan komen :)
Sekian . Peace (Y)

Hiburan sampingan , jom layan lagu Poke Me :
best kan lagu ni :D

3 comments:

sergeant keroro said...

haha, ade jugak eh?? :P

CikNyz said...

Assalamualaikum..lama rasenyer CikNyz tak jenguk belog ni… maaf sbb CikNyz bz dgn kije ..dikesempatan ni CikNyz nak ucapkan

Selamat berpuasa & Selamat hari Raya
http://syazny7.blogspot.com/2011/08/selamat-hari-raya.html

ikuti jugak entry pasal Gunung kinabalu dari Part1-Part 4
http://syazny7.blogspot.com/2011/08/ciknyz-gunung-kinabalu.html

Mohd Zakwan said...

ada apanya Sergeant ?

CikNyz : selamat hari raya juga :D