Download LATEST FULL MOVIE untuk Mobile dan PSP

Assalamualaikum, salam sejahtera semua :)

Sebelum aku menulis berdasarkan tajuk di atas, jom baca entri di bawah ini dulu :

Nak tengok movie2 terbaru macam cerita Harry Potter and The Deathly Hallows 2 di platform MOBILE ataupun PSP ? Harap maklum , tidak semua handphone canggih2 (yang support tengok video tu) boleh tengok movie format MP4 . Kalau PSP pula, sudah semestinya boleh support MP4.
Kalau korang tercari-cari macam mana nak download Movie2 TERBARU yang boleh ditonton melalui Mobile dan PSP, aku ada penyelesainnya. Ikuti langkah2 yang berikut :

1. Pergi ke laman web www.timpug.com

2. Nanti korang akan nampak kotak search kat atas tu kan , tulislah tajuk movie yang korang hendak download . Lihat gambar di bawah untuk lebih jelas .


3. Tips sewaktu menaip di kotak search - tulis keyword tajuk movie tu . Contohnya , macam korang nak download Harry Potter and The Deathly Hallows part 2 , jangan tulis penuh-penuh. Hanya tulis Harry Potter. Nanti akan keluar beberapa pilihan dan pilihlah link movie yang korang berkenan nak download.

4. Lepas korang dah pilih movie untuk didownload, nanti akan keluar page seperti gambar di bawah ini .


5. Pilihlah nak download mengikut Part (kena download Part1 hingga Part10) ATAU nak download sekali jalan (singe link) . Selalunya, single link ni ada problem sebab kadang2 file dah kena remove :(

6. Kalau download secara Part, akan keluar macam gambar kat bawah ini . Masukkan nombor hasil tambah yang ada tertulis kat sebelah kotak tu , dan tekan Download ! Selesai :D
Lepas dah tekan download, memang akan loading lama . Jadi , tak perlulah berasa risau !


Masalah yang sering berlaku ketika download : Kadang2, takkan keluar seperti page di atas ATAU kadang2, lepas kita tekan download , loading lama dan akhirnya page lain pulak yang keluar . Jangan risau , apa yang perlu korang buat ialah refresh banyak kali sampai keluar page macam gambar di atas .
Kalau tak keluar juga setelah korang refresh banyak kali, pergi ke page Harry Potter tadi (yang ada senarai dari Part1 hingga Part10 tadi ), tekan balik link Part yang korang hendak download . Mesti jadi punyalah :D

Sekian.. Peace (Y)
p/s: kalau ada apa2 masalah , boleh ajukan soalan anda di ruangan komen .Aku akan cuba untuk jawab ye.

11 comments:

schaze zainn said...

kalau ade tips download bagi le lagi k.

thanks!

p/s: 1st time jalan kat sini.
xP

Mohd Zakwan said...

Okay , no hal bro !!

Metalasia said...

Donwload versi mobile x d0 ke.?

Pe sal cklick part1 dye kata.. c0uld n0t l0cated remove server... Kurap ke fail dye..?

art1 dye kata.. c0uld n0t l0cated remove server... Kurap ke fail dye..?

Mohd Zakwan said...

yang ni versi mobile la ni .
macam zakwan cakap tadi , kalau tak boleh , refresh banyak kali . kalau tak dapat juga , back to main page movie tadi (yang dia bagi link 1-10 tu) dan tekan balik yang mana kau nak download :)

Metalasia said...

Maksud ak nak d0nlod gna opmin je...ak nak cari movie lama ada x..(Hot shots part deux) m0vie bru ne biasa ak d0nlod kat moviesmobile gna opmin je...tp m0vie lama 2, x d0 plak...arap leh bantu.,yg bleh donlod gna mobile...

Pap0n thankz 4 sharing...Maksud ak nak d0nlod gna opmin je...ak nak cari movie lama ada x..(Hot shots part deux) m0vie bru ne biasa ak d0nlod kat moviesmobile gna opmin je...tp m0vie lama 2, x d0 plak...arap leh bantu.,yg bleh donlod gna mobile...

Pap0n thankz 4 sharing...

Mohd Zakwan said...

kat timpug.com , korang boleh request movie apa yang korang nak . insyaAllah, kalau boss dia ada movie tu, dia upload la. try la request, mana tahu dapat :)

Metalasia said...

Ak search mank ada dah...tp x leh d0nlod plak.... Dah bnyak kali ak try refresh dr part 1 ampe part 10 2.,smua same...asik "Maintenance" Dye ckap...

Mohd Zakwan said...

aku rasa dah kena remove kot.. dulu timpug.com ni ada buat maintenance sebab server diorang rosak terok . habis SEMUA movie yang pernah ada kat situ dulu TERPADAM. jadi , semua orang kena request balik untuk dapat movie yang diorang nak .

Metalasia said...

Oh yakeh...cm na plak nak reQ m0vie kat citu..,kene reG ke dlu...X taW plak Ak Nak reQ kat citu...hampe dah...O.,kene reG ke dlu...X taW plak Ak Nak reQ kat citu...hampe dah...O

Mohd Zakwan said...

ye kena register dulu baru boleh request.. ala , senang je nak register... p kat timpug.com -> forum -> movie request --> register/log up
lepas tu baru lah boleh request movie :)

Metalasia said...

Jap.,ak try luk...pap0n thankz 4 inf0 en.... 4 inf0 en....