Download Youtube Video Tanpa Menggunakan Software

Assalamualaikum, salam sejahtera semua :)

Selalu tengok video kat youtube.com tak ? Kalau tiada internet, macam mana nak tengok video youtube kan? Download video adalah penyelesaiannya. Selalunya, kalau nak download video di youtube, kena guna software seperti youtube downloader . Tapi , kali ini , aku akan ajar cara bagaimana nak download video di youtube.com(website2 lain seperti metacafe.com pun boleh).
Ikuti cara-cara mudah berikut :

1. Pergi ke youtube.com dan search video yang anda hendak download .

2. Copy URL video terbabit . Lihat gambar di bawah untuk mengetahui di mana URL video itu terletak .


klik gambar untuk zoom

3. Lepas dah copy URL video yang dikehendaki, pergi ke laman web ini pula ..
www.keepvid.com

4. Masukkan URL video tadi ke dalam kotak seperti yang dibulatkan di bawah , dan tekan butang Download


klik gambar untuk zoom

5. Pilih format video yang anda hendaki , dan download lah sesuka hati ! he3 :D
Selain youtube.com , website-website di bawah ini boleh juga anda ambil URL videonya dan download di www.keepvid.com :

1. DailyMotion
2. Google Video
3. Megavideo
4. Metacafe
5. Vimeo

Harap korang faham tutorial mudah ini .. Kalau tak juga, boleh lihat video di bawah .


Sekian.. Peace (Y)
p/s : akhirnya, lepas jugak rindu aku nak update blog .hehehe X)

1 comment:

Zahirul Iman | Tutorial said...

adoi.. x pyh cmtuh sngt..

contoh : http://www.youtube.com/watch?v=r9nd2ysDwVQ

just tmbah http://www.SAVEyoutube.com/watch?v=r9nd2ysDwVQ

=D