Kejam:Aku Disumpah KAKAK SENDIRI

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Ini cerita betul, dan bukannya rekaan semata-mata.. Sumpahan ini sudah berlaku terhadap aku sudah sekian lama..Rasa-rasanya sejak beberapa tahun lepas dah mula terkena sumpahan ini ,tetapi tahun ini (2011) paling kerap kena sumpah..
Orang yang menyumpah aku merupakan...
KAKAK AKU SENDIRI !! Kejam gila kakak aku, menyumpah adik sendiri !


ketiga-tiga orang tu pakai rambut palsu..yang di tengah tu kakak aku ,haha =.=


Okay , sudah-sudah la Zakwan menjadi terlalu emosional ..ko terkena sumpahan pun sebab kau lawan cakap kakak kau
*bermonolog dalaman

Hahaha, sebenarnya ini bukannya sumpahan betul-betul nya..sumpahan main-main je.. Macam ni ceritanya....
Kakak aku ni ,kalau dia balik rumah (sekarang dia praktikal guru kat Melaka) ,selalu sangat aku kena arah untuk buat itu, buat ini ..arahan paling kerap ialah "Dikwan(nama panggilan kat umah), tolong angah amik air !!"

-.-"
Sehari lebih kurang dua kali aku kena amek air untuk kakak ku yang 'tercinta' ..kalau tak ikut arahan dia..aku akan kena ugut !
Ugut bukan sebarang ugut !aku kena ugut,kalau tak ikut arahan dia, broadband kena tarik ,kejam kan -.-"

Sudah semestinya, kadang-kadang aku takkan ikut arahan kakak aku .Tahu tak apa akibatnya ? Haa ,sekarang ni baru la aku nak cakap pasal sumpahan2 tadi.. Kalau kononnya ,aku tak ikut arahan kakak aku ,aku akan samada - terjatuh ,tersepak sofa atau dinding atau meja(ni paling kerap-.-) atau apa2 objek solid..Akibat paling teruk ialah kena tarik broadband T.T

Serius ,setiap kali aku tak ikut arahan kakak aku, MESTI terkena salah satu sumpahan di atas .Kalau tak kena time tu, beberapa minit lepas tu MESTI akan kena -.-"
Dengar cite aku ,mesti korang pikir aku cite gebang ,deyy, beragak sikit, ini cerita manyak betul ! Haha..

Sumpahan2 di atas mesti akan berlaku di depan mata kakak aku sendiri dan dia akan cakap "haa tu la,siapa suruh tak ikut cakap angah lagi, kan dah kena.. Daulat..Daulat"
Oh yee, kakak aku memang berdaulat ,aku tak tahula jin apa yang melindungi dia ,sampai sekarang aku asyik terkena. Help me T.T

Apa-apa pun, kakak aku ada masanya memang baik gila, ada masanya moody gila(ni aku paling x suka) , dan ada masanya dia akan gila-gila..haha
Kakak aku pun ada blog juga..tapi dah malas nak update..kakak aku memang pemalas pun..haha

Sekian cerita aku ...harap korang enjoy baca kisah mengenai 'sumpahan' yang terkena pada diriku ini..hoho..
Peace(Y)

P/s: aku paling suka time kakak aku balik umah ,laptop dan broadband ada .hohoho :3

6 comments:

Yayan said...

wah , ini memang sumpahan habes ni kan .. hehe ,

mai jenguk dan folow sini kalau sudi ..

http://izyannadira.blogspot.com/2011/07/saya-nak-promosi-jugak.html

Mohd Zakwan said...

Yayan, tula pasal ..hahaha xD
Okay, nanti zakwan follow balik :)

+_Miss.Jannah_+ said...

haha, ini sumpahan niyang rapik ke ape ni? dahsat betol pembalasan dia :p

bayar cash gittuuu.. :p

IZZ AHMAD said...

hahaa.. nasib xskna sumpah jd batu bertangkup yerk..

visit my blog at

http://dakorange.blogspot.com/

Athirah Nordin said...

ketulahan~~ haha. lain kali dgr cakap orang tualah, dikwan ;p

Mohd Zakwan said...

Kak Jannah : tula.. sampai skrang Dikwan pelik @.@


Izz Ahmad : haha .. nasib baik :p


Athirah : ketulahan ? apekebende nye tu ? @.@