Tukar ke Chatbox FB yang Lama Untuk Pengguna Chrome dan Mozilla

Assalamualaikum , salam sejahtera semua :)

Perasan tak yang reka bentuk chatbox Facebook sedikit berbeza berbanding yang dulu ? Aku baru perasan ni 2 minggu yang lalu . Pada pendapat aku, chatbox FB yang terbaru ni SUNGGUH MENYEMAKKAN PANDANGAN dan jiwa raga ku . Itu hanya pendapat aku sahaja , hehe . Bagi yang bersependapat dengan aku , aku ada berita baik untuk disampaikan kepada korang semua ! Anda semua boleh menukar Chatbox FB yang terbaru ini kepada yang lama !
Ikuti tutorial yang berikut bagi pengguna GOOGLE CHROME :

1. Buka Google Chrome .

2. Facebook Sidebar Chat Reversion <-- Open in New Tab dan install.

3. Log In Facebook anda , Log Out semula dan Log In balik !

4. Selesai . Lihatlah hasilnya sekarang :D

__________________________________________________________________________

Bagi yang menggunakan Mozilla Firefox , ikuti step yang berikut :

1. Buka Mozilla Firefox.

2. Grease Monkey <-- Install add on ini di Mozilla Firefox anda .


3. Bila korang dah Add To Firefox, teruskan dengan installation dia. Nanti ada keluar bubble ini pulak :

4. Klik pada Install . Nanti tekan Restart Firefox atau tutup je terus Firefox tu.

5. Dah siap install Grease Monkey ,pergi ke link {INI} pula dan Install.

6. Selesai !! Log Out Facebook dan tutup Firefox anda . Lihatlah hasilnya ..Kalau tak menjadi, sila baca step2 di atas dengan teliti :)

Harap-harap anda semua faham tutorial ini . Kalau ada apa2 pertanyaan, boleh tanya di ruangan komen, aku akan CUBA sedaya upaya untuk menjawab pertanyaan anda semua.hehe
Kalau suka entri ini , Like dan Share lah bersama dengan kawan anda . Dapat manfaat bersama :)
THANKS A LOT TO : Haris Kaito dan Syed Graphix !korang memang terbaik laa !!

Sekian.. Peace (Y)
Mintak tolong jasa baik korang semua untuk klik Iklan2 di bawah ini .Mintak tolong sangat2 :D
Thanks kepada yang dah klik !

7 comments:

fa-in said...

yeay dah jd,trimas.. tp kurg best lg sbb dlu dah group kn friend skrg berterabur gitu je.

apa pun thanks!

Mohd Zakwan said...

fa-in : bagus la kalau dah jadi.. you're welcome :)

athira tinted said...

salam..thanz for kongsi..
dah jd mcm dlu dah..
maseh... :)

diana amin said...

thanx :) hihi suker

Mohd Zakwan said...

welcome :)

Budaxx Talang..! said...

finally, dpat chatbox lama balik..thanks a.zakwan..lega rsenye..klau cb yg bru 2 mmg semak sgt..
btw, nk mntak copy entry niey leyh x? n jgn rsau, sbb aiko akn buat credit to : Blog Mohd Zakwan..
tpi klau bleyh laa..klau xleyh pon xpe..

Mohd Zakwan said...

Budaax Talang : of course lah boleh , janji jgn lupa kreditkan ke blog Zakwan :D