29 July 2011

Cara Buat Status Warna Biru di FB Tanpa Like Page

Assalamualaikum, salam sejahtera semua :)

Lagi satu entri mengenai Facebook iaitu cara buat status/tulisan warna biru TANPA LIKE PAGE ! Sebelum tu , kat bawah ni trick FB lain yang pernah aku tulis .. Kalau nak baca , just klik je Link di bawah :


Okay , kita berbalik kepada topik . Kat bawah ni merupakan contoh status tulisan facebook warna biru yang menjadi kegilaan di kalangan pengguna facebook sekarang ini :

klik gambar untuk zooming

Tetapi selalunya kalau nak buat tulisan biru , kita kena like dulu Page yang kita nak guna ayatnya . Tidak perlu lagi menyusahkan diri korang untuk like page2 demikian, ikuti step-step yang berikut :

1. Pastikan diri anda login ke Facebook dahulu , kemudian like page INI .

2. Copy code di bawah ini dan paste di kotak share status Facebook .
@X[184559744940365:WRITE TEXT HERE]

3. Dalam code di atas, WRITE TEXT HERE tu korang ubah dengan ayat yang korang hendak jadikan ke tulisan biru .

4. Lepas dah ubah ayat, dalam code di atas terdapat huruf "X" di sebelah "@" tu kan ? Korang delete huruf "X" tu dan dah boleh publish status tersebut !
Contoh code setelah di ubah : @[184559744940365:Aku orang gila yang suka tengok Patrick buat lawak kat cite SpongeBob Squarepants :D]

Lihatlah hasilnya! Aku first time buat pun dah menjadi. Kalau tak menjadi, baca step di atas betul2 ye. Ada apa-apa pertanyaan, boleh la tanya di ruangan komen :)
Sumber : Blog Saiful

Kalau rasa entri ini berinformasi , bolehlah Like dan Share dengan rakan-rakan anda . Dapat manfaat bersama :)
Sekian.. Peace (Y)

PERHATIAN : TRICK INI SUDAH TIDAK BERKESAN LAGI . SILA GUNAKAN TRICK YANG TERBAHARU . KLIK SINI UNTUK BELAJAR CARA TERBARU BUAT TULISAN BIRU DI FACEBOOK

14 comments:

Ummi said...

boleh try ar nanti...
ben ashaari nak tengok surat cinta aku !

Mohd Zakwan said...

Ummi : kenapa nanti pulak.. try lah skrang !! hahahha xD

AdinLala said...

salam.

Tumpang tnye boleh tak zakwan?

mcm mane nak letak Url ummi buat kat atas tuu? yang nie 'ben ashaari nak tengok surat cinta aku !'

tq~

Mohd Zakwan said...

Baca Entri ini ya AdinLala :)

Mohd Zakwan said...

http://pakatanblogger.com/tutorial-letak-signature-backlink-dalam-comment/

baca ni ye ...

AdinLala said...

TENKIU ! hehe

Mohd Zakwan said...

you're most welcome :)

mohamad rafi said...

bohong sudah,,,,,, ckap x pyh like page.. tapi kne like jgak...

Mohd Zakwan said...

like 1 page je , lepas tu tak payah like ape2 lagi . Daripada like page banyak2..

Budaxx Talang..! said...

nk tnye leyh x? erm, cmne nk cancel alexa 2 ek? mekaseh..

Mohd Zakwan said...

Budaxx Talang : cancel Alexa ? maksud Aiko ? Zakwan tak paham la ..

♥♥ainabudakbulat♥♥ said...
This comment has been removed by the author.
♥♥ainabudakbulat♥♥ said...

napew Aina buat x menjadi.. smua trick aina cuba.. tp x mnjadi.. :(

Mohd Zakwan said...

Aina , sorry ,. trick ni sudah tidak menjadi . Nantikan update terbaru trick ini , nanti zakwan post :)