Cara buat Status Facebook "Via..."

Assalamualaikum , salam sejahtera :)

Pernah tengok orang update status kat Facebook via .. macam ni ?

Gambar kat atas tu merupakan Facebook aku , hoho.
Takde keje punya pasal , aku buatlah via playstation 3 walaupun aku TAK PERNAH ADA langsung PS3 .haha
Macam mana nak buat macam tu ? Senang je ...
Walaupun korang takde PS3 ,iPad, iPhone, Blackberry ke , korang masih boleh update status via gadget-gadget berkenaan ..

Pergi ke Link ini ----> StatusVia

contoh status via... yang ada

Lepas dah pergi ke link yang aku bagi tadi , akan keluarlah macam dalam gambar di atas .
Pilih lah mana yang berkenan , dan tekan "update status" ..

Selain website StatusVia yang aku bagi tadi, website ini pun boleh juga --> FbGratis
Website di atas tu macam orang Indonesia je yang buat , hehe
Kat FbGratis , diorang ada ajar juga macam mana nak buat facebook via... ciptaan korang sendiri :0
contohnya , via selipar buruk , via telefon awam, via ape-ape je la yang korang nak .
Lagi awesome kan ? hehe

Tu je la website yang aku tahu nak update status facebook via macam2 ni .
Kalau korang tahu selain website di atas , bolehlah komen dan beritahu aku , hehe.

Sekian..Peace (Y)

p/s: benda ni sekadar suka-suka sahaja , bosan-bosan boleh lah buat :D

9 comments:

Fatin Najwa said...

kene bayar eh yang gune FbGratis tuuu >.<

farahin nasir said...

boley plak tipu2 gtu ea?? siap lah mmber2ku.. hahaha.. :) tq..

singgah bace entry n follow dari segmnt perang2 aritu.. :)

harap pasni dpt bace post2 yg menarik dari kamoo.. :)

CERITERA KISAH

Mohd Zakwan said...

Fatin : eh kena bayar ? bila mase ? mana ade la..

Mohd Zakwan said...

Farahin : thanks ye follow ,, lepas ni sentiasa lah singgah blog aku untuk trick/info terkini .hehe :)

slumberdek said...

member pernah pakai benda ni update fb kata pabai bbery tapi yang ado. heheheh

Danish Fairoz said...

FUYO

http://danishfairoz.blogspot.com/

mrs redzuan said...

huk aloh. patutla dua hari lepas adik akak update status fb via blackberry katanya. tah2 tipu camni gak kot sebab dia studi lagi. haiyooo...kena risik nih...

Mohd Zakwan said...

Slumberdek : hekeleh ,dah ado tak payah le ..haha ..

Mohd Zakwan said...

Mrs redzuan : mesti adik akak tu guna trick ni ,hahaha .. Try jangan tak try :D