Kartun Inggeris dialih bahasa ke loghat NOGORI.Omang ai

Assalamualaikum, salam sejahtera :)

Pernah tonton cerita di Cartoon Network channel 616 di astro? Aku walaupun dah berumur ,masih tengok juga kalau ada cite yg best macam cite kat bawah ni ..



Ce teka ce teka cite apa dalam gambar tu? Haha ,terang-terangan ada tulis kat gambar tu ,tajuknya The Grim Adventure of Billy and Mandy .
Sebab ape aku suka cite ni ye?
Sebab salah sorang karakter dalam cite ni bercakap dalam loghat Nogori (negeri 9) ..hoho

First time aku tengok cite ni dulu, TERKEJUT GILA .TAK SANGKA ada gak kartun yang ditranslatekan ke loghat nogori. Aku panggil satu family tengok sekali .Sejak itu la ,aku layan cite tu (sekarang dah kurang,bz dengan blog,hoho) .

Antara karakter dalam The Grim Adventure of Billy and Mandy :

Billy si pengotor .suka korek hidung,tahu la hidung besar !ha3



Mandy si bad mood. Sepanjang masa muka dia macam tu , cuma ada 1 episod je die tersenyum sebab kena sumpahan kot.ha3



haa ,itula karakter yang cakap loghat nogori tu. Favourite word dia "omang ai" ..sumpah kelakar .ha3


Aku harap korang enjoy baca entri ini.. Dan try la layan cite The Grim Adventure of Billy and Mandy di channel 616 dalam pukul 10.30pm.. Hari Isnin-Jumaat kot..hoho ..

Sekian.. Peace (Y)

2 comments:

Budak Botak said...

He3, xda Astro...

Entry terbaru -> Tuvalu - Pulau-pulau Yang Bakal Lenyap Dalam Masa 50 tahun Lagi?... (",)

Mohd Zakwan said...

x da astro ? kenapa tak beli ? kan budak botak dah kaya ... haha