Trick:Block Website Yang Anda Tak Suka Tanpa Menggunakan Software

Assalamualaikum, salam sejahtera :)

Nak block laman web yang anda tak suka ?
Ikuti step-step yang berikut...
Trick ni sesuai untuk windows xp, vista dan window 7 .

1. Buka Mycomputer .
2. Buka korang punya Operating System Drive (Selalunya bernama C Drive)
3. Pergi ke Windows ---> System32 ---> drivers ---> etc
4. Nanti , korang akan nampak satu file yang bernama Hosts . Bukak file tersebut menggunakan Notepad .
5. Apabila korang bukak file Hosts tu nanti, padam ayat kat Barisan Paling Akhir dalam file tersebut .
6. Taip 127.0.0.1 dan di sebelahnya, tulis URL Laman Web/Website yang anda nak block TANPA menulis www . Faham ?
Lihat gambar untuk gambaran lebih jelas..

klik untuk besarkan gambar ..

7. Akhir sekali , SAVE

Selesai ..
Sebenarnya trick ni agak bagus , supaya tak bagi orang lain yang menggunakan computer kita pergi ke laman-laman web yang "menggelapkan hati" . Ada paham ? hehe

Sekian.. Peace (Y)
Kalau suka , Like dan Share lah ye :)

8 comments:

aten's worLd said...

xpham la....kt mana my computer tu???...yg C tu kt mana lak?...x jumpe pun....ajaq le...

Mohd Zakwan said...

takkan my computer tak tahu kot ? alaa . yang "computer" tu ,

aten's worLd said...

ade...tpi C drive tu kt ne?xjumpe pun kt computer

Mohd Zakwan said...

local disk C kat my computer ada :)

aten's worLd said...

yg ade c tu dia la ye?????pastu?

aten's worLd said...

da jumpa dah....hehehe...thanx zakwan... xD

aten's worLd said...

x jadi pun :(

Mohd Zakwan said...

tak jadi pulak. ni mesti ada silap kat mane2 ni .cuba baca balik trick di atas betul2