Dah Tengok Muka Depan Google Hari Ni ?

Assalamualaikum , salam sejahtera :)

Dah tengok muka depan Google hari ni ? Lain macam kan gambar depannya , selalunya gambar lebih kurang macam kat bawah ni :



Tapi hari ni [9 Jun 2011] macam ni pula muka depan Google :

macam guitar kan ?

Untuk pengetahuan korang , ini BUKANLAH kali pertama muka depan google berubah . Sebenarnya dah banyak kali diubah . budakbotak.com sentiasa menunjukkan latest info mengenai muka depan Google , tapi kali ini aku akan buat dulu ye ;)

Lester William Polsfuss (9 Jun 1915 - 12 August 2009)

Muka depan Google kali bersempena dengan ulang tahun kelahiran Lester William Polsfuss yang lahir pada 9 Jun 1915 . Beliau lebih dikenali dengan nama Les Paul , merupakan gitaris Jazz Amerika, country gitaris , penulis dan pencipta lagu . Serba boleh macam P. Ramlee pula Les Paul ni .hehe

Beliau merupakan perintis kepada pembangunan solid-body electric guitar di mana muzik Rock and Roll dapat dihasilkan . Bukan itu sahaja, Les Paul dihargai atas pelbagai inovasi rakaman muzik yang dilakukannya.

Disebabkan banyak sumbangan yang dilakukan oleh beliau, Les Paul mendapat tempatnya yang tersendiri di dalam pameran Rock and Roll Hall Of Fame.
Untuk maklumat lebih lanjut , boleh rujuk di SINI.

Kalau korang perhatikan betul-betul kat muka depan Google, ianya bukan sekadar gambar sahaja !! Cuba korang STRUM/PETIK tali gitar tu macam main gitar betul, ada bunyi yang dihasilkan , betul tak ? gayat aku.haha


Tengok gambar di atas , nampak objek yang aku bulatkan ? Cuba tekan objek tersebut di muka depan Google . Ianya untuk STRUM guitar menggunakan Keyboard . Awesome kan ?

Sekian.. Peace (Y)

p/s : muka depan Google ni hanya untuk hari ni je (9 Jun) , esok akan kembali seperti biasa . Jadi try lah cepat-cepat main gitar tu, haha :D

9 comments:

dreamygirl said...

biaserla..google..ade sekali tu gambar dinasour zaman batu kot keluar..hu2..=p

Mohd Zakwan said...

tula pasal ..hehe

fazae said...

if u said that was cool :) u should open this web page :D its more cool :D hahaha i get this from another blogger :))
http://atuk-google.blogspot.com/

-cikVAIN the blogwalking-
www.sitifarzana.blogspot.com

||aLeaSaRa|| said...

hye bro!kite baru je publish entri ttg gitar ni.best woo petik gitar he3...

Mohd Zakwan said...

Fazae : cool lah website atuk-google tuh :D ada yang lain lagi tak ? haha , InsyaAllah nanti Zakwan buat post pasal atok-google tu .hehe

Mohd Zakwan said...

AleaSara : dah tengok dah entri tersebut di blog Sara. wahh , thanks backlink ke blog Zakwan , dapat skit traffic .haha :D

dreamygirl said...

hah..thanq entri ni..dapat idea saya buat entri today..he3..=p

dreamygirl said...

laman web atukgoogle tu..google tu jatuh berderai kan??he3..xleh betulkan balik ye??hu2

Mohd Zakwan said...

Dreamygirl : nak Zakwan betulkan ke atuk google tu ? haha . sama-sama :)