Main Piano dan Drum secara Online

Assalamualaikum , salam sejahtera :)

Teringin nak main Piano/Keyboard dan Drum secara Online ? Kalau teringin meh aku bagi korang laman web nye .

Untuk main Piano secara online : http://virtualpiano.net

Tu kalau korang nak main Piano dan Drum secara online , tapi kalau nak main tanpa internet macam mana pula ?
Jangan risau , kat bawah ni aku sertakan link untuk download Software bagi main Drum dan Piano !

Kalau nak software main Drum, ni dia link untuk downloadnye :




Lepas dah download file tersebut , extract dulu , lepas tu baru boleh guna .
Nama software tersebut ialah ''WinPDrums'' . Memang awesome gila software ni :D
Memory yang digunakan untuk software ini adalah AMAT KECIL iaitu di bawah 1.30 MB
Jadi , mudah la nak disimpan dalam Komputer/Laptop kan .


Kalau nak software untuk main Piano , jom usha link kat bawah ni untuk download :




Lepas dah download , extract file tersebut dahulu lepas tu baru boleh guna.
Sedikit informasi mengenai software ini , sama juga macam tadi menggunakan sedikit sahaja Memory dalam komputer/laptop anda .
Software ni bukan sahaja boleh main piano , malah Drum dan Guitar pun boleh :D
Jadi , buat ape download software Drum tadi kan -.-''
hahaha

Terima kasih sudi singgah dan baca entri ini :)

p/s : yang dah ada piano , drum set dan guitar kat rumah tu , perlu juga ke korang try benda ni ? hehe ... dan seperkara lagi , software piano dan drum di atas adalah untuk main-main bagi mengisi kebosanan je . Bukan digunakan secara Professional okay :)

4 comments:

Fatin Najwa said...

peeeeeeeeeeeeeeeh terime kasiiiiiiiiih

Budak Botak said...

He3, nak lepas gian x dapat main yg betol2 ok la nie.

Mohd Zakwan said...

Fatin : sama-sama..hehe

Mohd Zakwan said...

Budak botak,betul tu .hehehe