Siaran Ulangan Dragon Ball :D

Assalamualaikum. .salam sejahtera :)

Pernah tengok cerita Dragon Ball tak ? Dulu cite ni memang meletup ! Memang best tengok cite ni ,tapi dah lama dah habis . Kebiasaanya ,aku masih ingat lagi waktu di sekolah rendah dulu , cerita ni ditayangkan di TV2 setiap hari Sabtu dan Ahad. Masa ? Dah lama sangat, mana ingat .haha

Ada tiga version Dragon Ball iaitu :
1. Dragon Ball Z
2. Dragon Ball GT
3. Dragon Ball Z Kai

Antara ketiga-tiga versi tersebut , Dragon Ball Z lah yang paling menarik jalan ceritanya ! Itu hanya pendapat aku sahaja. Lain orang ,lain pendapatnya.

Sedikit sinopsis mengenai cerita Dragon Ball, watak utama ialah Son Goku .dia hebat ,kuat gila ,jujur , memang innocent gila.
Tengok cite Goku masa kecil agak bosan sikit , tapi bila dia dah besar baru best ! Sebab ada banyak lawan-lawan , lepas tu ,muncul kuasa Super Saiyan ! Fuhh ,style :D

Goku Super Saiyan ! Yeah !! Hehe


Hehe , Goku apabila dewasa dia berkahwin dengan Chi Chi dan mendapat anak yang juga hebat seperti dia !
Tengok tu ,kecik-kecik Gohan dah ada kuasa Super Saiyan! Hehe


Anaknya bernama Son Gohan sudah dapat kuasa Super Saiyan apabila baru sahaja di usia muda ,sedangkan Goku waktu dia dewasa baru dapat kuasa !
Jadi ,aku rasa Gohan lagi hebat !hehe

Cerita Dragon Ball banyak pertarungan berlaku antara orang baik dan jahat di mana di akhir cerita ,mesti lah orang baik yang menang kan?
Babak pertarungan dalam cite ini memang sungguh di luar dugaan (dah nama pun kartun) .

Terdapat juga babak-babak kelakar yang menyaksikan tingkah laku Goku yang seakan-akan orang bodoh. Tapi kalau bertarung, tiada sapa dapat menandingi nya.hehe

Sekarang sudah ada siaran ulangan Dragon Ball di dua buah channel iaitu di NTV 7 dan Astro Ceria !
Waktunya adalah seperti berikut :

NTV7 - hari Ahad ,pukul 10 KOT , ingat-ingat lupa la.hehe

Astro Ceria - Isnin hingga Khamis jam 11.30 pagi ,yang terlepas ,jangan risau. Kan cite di Astro selalu diulang .

Tak sabar nak tonton balik cerita Dragon Ball ! Hehe ,ohh tidak lupa juga, ntv7 turut menayangkan cite Sailormoon sebelum cite Dragon Ball.jadi ,peminat Sailormoon waktu dulu-dulu tu ,jangan lupa tonton ! Haha xD

Kame...hame...haaaa !!
Tu kuasa favourite Goku .haha


Terima Kasih sudi baca :)

** UPDATE **
Cite Dragon ball setiap Sabtu dan Ahad di ntv7 pada pukul 10am .
Cite Sailormoon pula sebelum cite dragon ball iaitu 9.30am. Harap maklum !hehe

4 comments:

Izmel Azim said...

kau lupe nak citer pasal Goten (:

Mohd Zakwan said...

Aha!! Nantikan part 2 ye ! Hehe

gadis comot said...

best2 yeke??? wah da lama tak nengok sailormoon besok nak nengok.. wah best2..

Mohd Zakwan said...

Cite dragon ball pun best juga .try la tgok !! Hehe ,kakak saya pun ske tgk sailormoon :D