BEST 3 WEBSITE FOR FREE SMS

Assalamualaikum dan salam 1Dunia :)

Disebabkan kos hidup yang semakin meningkat hari demi hari mengikut arus modenisasi ,jadi semua orang nak berjimat kan ?

Zakwan akan senaraikan tiga laman web yang terbaik dan masih berfungsi untuk menghantar SMS dengan PERCUMA secara ONLINE . Haa ,dapat lah jimatkan duit topup handphone kan? jadi boleh SMS awek setiap hari banyak-banyak kali secara PERCUMA. Hoho xD

Jom kita terjah 3 website yang menawarkan perkhidmatan SMS PERCUMA ni :



1. mostsms.com
Terbaik gua cakap lu !! Haha, sebab apa ,lepas kita tekan je 'send' ,dalam 2-3 saat(anggaran aku lah) dah sampai kat penerima SMS .sumpah cepat giler ! Tapi ,limitnye bagi setiap SMS adalah 100 words .jadi, pandai-pandai lah ringkaskan SMS tersebut .hehe
Setiap hari ,boleh hantar sebanyak 35 SMS PERCUMA ! Kira banyak lah tu kan ,
Tapi ,baru aku perasan ,tak boleh hantar sms ke Celcom,Digi .Maxis sahaja boleh .adehh
Jangan bersedih sebab website seterusnya ni boleh hantar ke number Celcom dan Digi :D



2. sms80.com
Boleh dikatakan macam mostsms.com jugak lah (ramai orang cakap macam tu) ,tapi kelebihannya boleh SMS ke number Celcom dan Digi !


3. txtbuddies.com
Ha ,yang ni pun boleh tahan jugak . Tapi Zakwan tak berkesempatan nak cuba ,sebab online guna mobile :(
Tak boleh tengok guna mobile sebab memerlukan adobe flash player untuk jalan website ni.
Aku dengar cite website ni dulu namanya mobik.com.
Yang pastinya ,ianya tetap percuma untuk digunakan ! Hehe :)

Apa tunggu lagi ,jom kita semua terjah ketiga-tiga website tersebut ! Dan kalau dah try ,bolehlah bagi pendapat kat ruangan komen yang mana satu paling terbaek !!

Bukan 3 website ni je yang ada untuk hantar free SMS di Malaysia , berlambak lagi kalau korang rajin search kat google .
Kalau terjumpa yang lebih baik ,meh la kongsi sama :)

p/s: stay tuned ,sebab next post di blog Zakwan adalah berkenaan dengan trick untuk free call pulak.

Sekian dan terima kasih sudi baca :)

6 comments:

Farid bin Aspar said...

Bagus-bagus. Dah guna mostsms.com je... rasanya mula-mula 40sms free, tapi sekarang 35sms free sehari. Kan? yang lain-lain, belum try lagi...

komen dari Minda Insan-Radio online. Terima kasih.

Mohd Zakwan said...

Entah ,tak sure. Hehe,ape2 pun still free.
Emm ,try dulu bru tahu :)

^ MoHd AnHar ^ said...

boleh copy lagy ? :D

Mohd Zakwan said...

Mohd Anhar : boleh boleh. jangan lupa letak kredit okay :D

Budak Botak said...

Pernah guna mobik tu dulu, tak sangka sekarang dh tukar nama, ha3...

Mohd Zakwan said...

Budakbotak : so betul la nama dia dulu mobik ? hehe