UNLIMITED FREE CALLS

Assalamualaikum ,salam sejahtera semua :)

Amaran : sila baca entri ni sampai habis!

Seperti yang dijanjikan ,di entri yang lepas ,Zakwan ada cakap nak ajar buat free call pula kan.

Nak buat free call ? Logik ke free ? Sekarang semua kena bayar ,tapi pada hakikatnya memang ada cara nak buat free call .

Caranya mudah je, pergi ke lawan web freecall.com dan download software freecall kat situ. Mudah je kan?





Yang best nye, bukan di Malaysia sahaja boleh buat free call ,malah ke negara luar pun boleh !! Tengok lah kat laman web freecall.com tu , dia ada tulis negara apa yang boleh buat free call ni. Kita harus bersyukur negara kita tersenarai ! Hehe

Dengan software free call ini ,kita boleh buat panggilan PERCUMA 300 minutes setiap minggu . Maknanya dalam seminggu tak boleh lebih 300 minutes, kira banyak juga lah kan 300 minutes tu ?!

Tapi Zakwan ada caranya macam mana nak guna lebih dari had 300 minutes yang ditetapkan .
Ikuti step yang berikut :

UNINSTALL lepas tu INSTALL balik .tu je ,

Sila ingat perkara-perkara ini sewaktu hendak menggunakan software dan membuat panggilan:

1) You MUST make an account with the program when it loads up. Then when your logged in (it will say at the bottom: ‘The client is logged on’ Go to the dial pad TAB, ignore the on screen buttons, at the bottom, type in your number and remember you need to add country codes at the beginning – NO spaces in the number either.
(Malas nak translate ,haha)

2) Kalau tak boleh guna juga ,check firewall setting di komputer korang kerana program ini memerlukan full access.

Sekarang nikmatilah panggilan PERCUMA melalui pc ke handphone tanpa had ! :)

p/s: sibuk promote iklan.haha .dan masih keliru dengan freecall.com :\

Terima kasih sudi baca ,kalau tak faham ,komen kat sini ,Zakwan akan cuba jawab :)

***UPDATE***
Sorry semua,this trick won't work anymore ! Mintak maaf yer..

7 comments:

hidayah saari said...

woaa menarik ! thanks ! :)

Budak Botak said...

he3, best2... Tapi kalo pc-pc Bdk Botak selalu guna Skype je...

Entry terbaru -> Lambang Salib Pada Logo Monster Energy... (",)

Mohd Zakwan said...

ouh guna skype erk..Zakwan lak jarang guna Skype.haha

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

Mohd Zakwan said...

Nadh ,thanks ! Komen anda amat dihargai ! Hehe ,okay okay.

syedi said...

yg dah update tu ckap trick ni dah x ley gne...maksudnya dah x ley free call ke???

Mohd Zakwan said...

yaaa :(