Akan datang akhir tahun ini: PSP2 SEHEBAT PS3 ?

Assalamualaikum ,salam 1blogger :)

PSP2 dijangka akan dikeluarkan pada hujung tahun ini (2011) ! Yang menarik nya PSP2 ini ,dikatakan bahawa ianya menggunakan system yang hampir menyamai PS3 dari segi tayangan GRAFIK dan juga SOUND .
Gila ar ,PS3 yang 'awesome' telah dicipta untuk skrin kecil pula . ~~Style gile ~~

Tapi, harga PSP2 ini masih belum ditetapkan lagi . Korang agak-agak berapa harganya?
Aku agak dalam lingkungan RM1000-RM2000 .

Jom kita tengok 'feature' PSP2 yang pastinya menarik perhatian orang ramai :

-5-inch OLED touchscreen with 960×544 resolution (the current PSP has a 4.3-inch LCD with 480 × 272 resolution)

-ARM Cortex A9 core CPU (4 core)

-SGX543MP4 GPU

-storage: “new type of mini flash memory cards” (definitely no UMDs anymore)

-new form factor (Sony speaks of a “super oval” shape)

-touch pad on the rear that allows users to “touch” or “push” objects in games from the back

-3G and Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n connectivity (3G for a portable gaming system is a first)

-front and rear cameras

-dual analog sticks

-tilt-sensitive SIXAXIS controls
-GPS

-built-in stereo speakers, mic

-Bluetooth 2.1+EDR

-size:182.0x18.6x83.5mm

Skrin besar ,touch screen pula tu .Kalau aku dapat sebuah PSP2 ni ,habis aku kerjakan. Haha

Sekarang jom kita tengok pula reka bentuk PSP2 :

Pandangan depan PSP2 ,STYLE KAN?



Gambar di atas merupakan rupa belakang PSP2 :0



Setakat ini , 2 colour je yang avaiable. Dua-dua style, jealous aku tengok :0



Ni la memory card baru khas untuk PSP2 tu, fulamak ,slim :0



Sepanjang aku menaip entri ni ,tak habis2 menganga mulut sebab
kagum+jealous .huhuhu

Apa-apa pun , memang style larh PSP2 ni , baik dari segi fungsi mahupun reka bentuk .
Sama-samalah kita saksikan kedatangannya !!
:D

p/s: aku baru beli PSP tahun ni -.-"

2 comments:

Budak Botak said...

Nyum2, kalo dapat mesti best nie. Kumpul duit blogging la Zakwan, he3...

Entry terbaru -> Kereta Proton Inspira Sebagai Kereta Peronda Polis Malaysia... (",)

Mohd Zakwan said...

Kumpul duit blogging ? Haha ,jaoh lagi la nampaknya ,kalau budak botak tlong klik iklan ,mesti naik cepat .hehe..